>Violinentertainer - Kim Sjøgren<

Randers Kammerorkesters koncert byder på en unik lejlighed til at opleve violinisten Kim Sjøgren som både solist og komponist. Koncerten indeholder således en helt ny violinkoncert af Kim Sjøgren, der sammen med Kammerorkestret og chefdirigent David Riddell uropfører værket ved en koncert dagen før i Saxo Banks hovedsæde i København.

Foruden det nye værk af Kim Sjøgren består programmet af Mozarts Symfoni nr. 41 med tilnavnet Jupiter og ouverturen til Édouard du Puys "Ungdom og galskab".

Violinkoncert der indeholder alt
Den nye violinkoncert opsamler på raffineret og iørefaldende vis alt det, som Kim Sjøgren står for - fra den virtuose beherskelse af violinen over den levende interesse for alle former for god musik til den smittende og intense formidling af musikken.

Ung debutant
Kun 17 år gammel debuterede Kim Sjøgren som solist i Marselisborg Hallen i Århus efter fem års studier ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Tre år senere blev han som den yngste nogensinde ansat som koncertmester ved Det kongelige Kapel, hvor han var frem til 1991. Siden har Kim Sjøgren markeret sig i en mangfoldighed af musikalske sammenhænge - hele tiden med udgangspunkt i en suveræn musikalitet og en virtuos beherskelse af sit instrument.

Fra Mutter til Mikkelborg
Det er blevet til talrige koncerter i det meste af Europa, USA, Israel og Japan, og Kim Sjøgren har samarbejdet med så forskellige musikere som Anne-Sophie Mutter, James Galway, Palle Mikkelborg og Birthe Kjær. Kim Sjøgren har desuden udfoldet sit talent på film og i revy sammen med bl.a. skuespilleren Tommy Kenter.

Musikalske havfruer
I 1997 dannede Sjøgren ensemblet Little Mermaid Orchestra med en række unge kvindelige musikere fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse, Det kongelige Kapel og Radiosymfoniorkestret. Sjøgrens repertoire omfatter foruden violinkoncerter af bl.a. Beethoven, Brahms, Tjajkovskij, Bruch og Sibelius en lang række koncertstykker, sonater og kammermusikværker.

Guddommelig musik
Mozarts Symfoni nr. 41, der også står på programmet, er ifølge den amerikanske filminstruktør, Woody Allen, intet mindre end et bevis på Guds eksistens. Tilnavnet "Jupiter" - den øverste af de romerske guder og den største planet i solsystemet - antyder formatet i komponistens sidste symfoni, hvor Mozart især i den afsluttende sats samler hele sin genialitet i én stor kraftudfoldelse af virtuos energi og fremdrift. Som indledning til koncerten står Édouard Du Puys iørefaldende og forfriskende ouverture til "Ungdom og galskab".

Kunstner(e):
Kim Sjøgren, Randers Kammerorkester